Voorbereidingen CLA

Het blijft altijd een lastige keuze om als Commissie Landelijke Actie (CLA) een nieuw actiedoel te kiezen. Toen we het project ‘straatkinderen’ van Kom over en help onder ogen kregen, voelden wij als commissie de grote nood bij veel kinderen in Tbilisi (de hoofdstad van Georgië). Voor hen is het straatleven de enige mogelijkheid om te overleven.

We willen bij deze nieuwe landelijke actie niet alleen de situatie gade slaan (zien), maar ook ‘omzien’ naar de kinderen en jongeren in Georgië. Daarom gaat de helft van de opbrengst naar stichting Kom over en help. Kom over en help weet zich al bijna 50 jaar geroepen om kinderen en jongeren in kwetsbare omstandigheden te dienen. De andere helft van de opbrengst van de landelijke actie is voor het werk van het LCJ onder kinderen en jongeren in Nederland.

We hebben altijd één jaar waarin wij als commissie de landelijke actie voorbereiden en daarna volgt een actiejaar. We hebben het voorbereidende deel achter de rug, waarin we onder andere dit magazine hebben gemaakt, de actiewebsite lcjactie.nl hebben gevuld met informatie, mooie acties hebben uitgedacht en heerlijke actie-producten hebben geregeld.

Nu staan we aan het begin van het actiejaar. Als commissie zijn we erg benieuwd naar de acties die deze keer gehouden gaan worden. We genieten er altijd erg als we zien dat kinderen, jongeren en hele gemeentes in touw zijn voor de landelijke actie. We steken ook graag zelf onze handen uit de mouwen en willen ook meedenken met het organiseren van acties, dus benader ons gerust via lcjactie.nl.

We hebben veel uitgedacht voor dit actiejaar, maar tegelijk weten we ook dat alles zo weer anders kan zijn. We leggen alles in de handen van de Heere. Hij regeert over deze aarde en dat mag ons rust geven voor de onbekende toekomst.

Wat de toekomst brengen moge,
mij geleidt des Heren hand,
moedig sla ik dus de ogen,
naar het onbekende land.
Leer mij volgen zonder vragen,
Vader wat Gij doet is goed.
Leer mij slechts het heden dragen,
met een rustig, kalme moed.