15 april 2019

Urker actie

Jongeren kwamen in actie op Urk!

Vanuit het LCJ (Landelijk Contact Jeugdwerk) organiseren we dit seizoen (2020-2021) weer een landelijke actie samen met TWR (Trans World Radio). We zetten ons in om geld op te halen om de Dakhini-moslims in India te bereiken in hun eigen taal.

Samen kunnen we zorgen voor de vertaling en uitzending van het programma ‘De weg naar Rechtvaardigheid’ in het Dakhini. Deze taal wordt gesproken door zo’n negen miljoen mensen in India die een moslimachtergrond hebben. Het programma, dat in andere landen al gebruikt wordt, is speciaal voor moslims geschreven. Vanuit de Koran kennen zij al geschiedenissen uit het Oude Testament. Deze serie gaat door de Bijbelverhalen heen en komt uit bij Jezus Christus, Die het antwoord is op de cruciale vraag: hoe kan ik rechtvaardig zijn voor God?

Meer informatie over de actie is te vinden onder ‘Actiedoelen‘. We hopen dat doormiddel van deze actie over Jezus vertelt kan worden, dichtbij (jongeren in Nederland) en ver weg (Dakhini-moslims in India). Helpt u ook mee door actie-artikelen te bestellen of een gift te doen?

Op Urk hebben we dit seizoen ook weer actie mogen voeren. Samen met Jacob Willem de Boer, Jan Kaptein en Sjoerd van Slooten mochten we het prachtige bedrag van €13.000 euro ophalen. Vanuit het LCJ waren dit seizoen betrokken: Jan Post, Henriëtte Kooistra en Jan Versteeg

Jacob Willem de BoerJan KapteinSjoerd van Slooten
Jacob Willem de BoerJan KapteinSjoerd van Slooten
Jan PostHenriëtte KooistraJan Versteeg

Uitleg van de actie

Van 19 april tot en met 22 april 2021 is er een enthousiast team van Urker-jongeren die alle gemeenteleden gaan bellen. Van te voren werd via sociale media en de kerkbladen de producten gepresenteerd. We hadden een heerlijk assortiment van vis-, vleesartikelen, pudding, lekkernijen en snoepgoed.

De bestellingen werden op zaterdag 15 mei tussen 09:00-14:00 uur thuis bezorgd of opgehaald. Naast de vele bestellingen mochten we ook giften ontvangen. Dit kan nog steeds via NL60 RABO 0104 2050 08 t.n.v. Landelijke Actie onder vermelding van ‘Urkeractie’. 

Assortiment

Bestellen

Het is niet meer mogelijk te bestellen. U kunt de actie nog wel steunen via NL60 RABO 0104 2050 08 t.n.v. Landelijke actie onder vermelding van ‘Urkeractie’.
 
Hartelijk dank voor uw bijdrage!