23 juni 2018

TWR

De actie voor de Dakhini moslims in India via TWR is afgerond. D.V. oktober 2022 starten we weer met een nieuw actiedoel. Tot dan!

De opbrengst van het actieseizoen 2020-2021 kwam ten goede aan het vertaalwerk onder Dakhini-moslims in India

In de missie van TWR is gelijk duidelijk waar ze voor zijn: De wereld bereiken met het Evangelie van Jezus Christus door middel van radio en andere media (zoals internet), zodat levens blijvend veranderd worden. TWR ondersteunt hierbij de kerken bij het uitvoeren van de zendingsopdracht zoals de Heere Jezus die gaf in Mattheüs 28:19.

Binnen het project van de landelijke actie werken we aan de vertaling en uitzending van het programma ‘De weg naar Rechtvaardigheid’ in het Dakhini. Deze taal wordt gesproken door zo’n negen miljoen mensen in India die een moslimachtergrond hebben. Het programma, dat in andere landen al gebruikt wordt, is speciaal voor moslims geschreven. Vanuit de Koran kennen zij al geschiedenissen uit het Oude Testament. Deze serie gaat door de Bijbelverhalen heen en komt uit bij Jezus Christus, Die het antwoord is op de cruciale vraag: hoe kan ik rechtvaardig zijn voor God? 

Het radioprogramma maakt duidelijk dat Jezus meer is dan alleen een profeet – Hij is de Zoon van God, die Zijn leven gaf om mensen te kunnen redden. Uit ervaring in andere landen – en ook in Kashmir (Noord India) – blijkt dat deze insteek goed aansluit bij moslim-luisteraars. De totale serie bestaat uit honderd programma’s van elk dertig minuten die wekelijks worden uitgezonden. 

Het programma is al beschikbaar, maar het moet nu worden vertaald in de Dakhini-taal. Voor het vertalen en inspreken van teksten werkt TWR zoveel mogelijk samen met mensen die uit het gebied zelf komen, omdat zij de taal en alle eigenaardigheden van een cultuur kennen. Voor het opnemen van de Dakhiniprogramma’s zijn al mensen gevonden die dit kunnen doen. De opnamen worden vervolgens in een studio in India gemaakt. Vervolgens zullen de programma’s via de zendmast van TWR op Sri Lanka worden uitgezonden. Als het zover is, staan er mensen klaar om nazorg te geven aan luisteraars die reageren.

Wilt u dat we wat komen vertellen over deze actie om de jeugd te informeren en te enthousiasmeren? Vraag hier dan uw voorlichting aan. We komen graag bij u langs.

Kijk voor meer informatie over deze stichting op www.twr.nl.