Indiase koekjes bakken “Nankhatai”

Koekjes bakken is altijd een leuke manier om een (regenachtige) middag door te komen. Daarom delen wij graag een recept uit India. Ook hier bakken ze veel dingen zelf. Neem als voorbeeld Nankhatai. Het is gemaakt met 5 eenvoudige ingrediënten en lekker van smaak dankzij de kardemom en nootmuskaat. Een lekker koekje voor bij een kopje thee of koffie.

Tip: Verkoop de koekjes en haal zo geld op voor het project van TWR. Jouw koekje kan helpen in het vertellen over de genade van Jezus aan moslims in India. De verkoop van de koekjes is ook erg leuk te combineren met de actiekaart. Je kunt de actiekaart opvragen via Jan Versteeg (rechts in de kolom staat zijn contactgegevens).


Download hier het recept

Nankhatai recept

Wat leuk dat je deze Indiase-koekjes wilt gaan bakken. Doe je best en geniet ervan!

Hartelijke groet,
Marieke, William & Tessa, Nico, Alette, Christine, Sam, Janienke, Henriëtte en Jan.

Welke boodschappen heb je nodig?

Om de koekjes te kunnen bakken heb je de volgende boodschappen nodig:

  • 113ml Ghee (geklaarde boter), typisch Indiaas.
  • 60 gram poedersuiker
  • 138 gram (tarwe)bloem
  • 52 gram kikkererwtenmeel
  • 45 gram griesmeel
  • ½ theelepel kardemom
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel zout

Welke spullen heb je nodig?

  • Lepel
  • Beslagkom
  • Oven

Stap voor stap

  • Laat de ghee even op het aanrecht liggen zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Doe de ghee samen met de poedersuiker in de beslagkom.
  • Meng de ghee en suiker goed met een lepel.
  • Als het goed gemengd is doe je de (tarwe)bloem, het kikkererwtenmeel en het griesmeel erbij. Ook doe je de kruiden erbij.
  • Begin met het kneden van het deeg (met je handen) tot het een glad deeg wordt.
  • Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast (onder een theedoek).
  • Verdeel het deeg in gelijke bolletjes en duw ze een beetje plat. Maak kriskras lijnen op elk koekje en als je het lekker vindt wat gehakte noten in het midden. Denk bijvoorbeeld aan amandel of cashewnoten.
  • Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
  • Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *